Je bekijkt nu Verwen de theeliefhebber met het perfecte thee cadeau!

Verwen de theeliefhebber met het perfecte thee cadeau!

  • Leestijd:10 minuten gelezen
  • Bericht auteur:
  • Laatste wijziging in bericht:26 april 2024

We kennen allemaal wel iemand in ons leven die een echte theezuiper is. Iemand voor wie thee drinken een dagelijkse routine is, waarbij meerdere kopjes per dag de revue passeren. Voor deze echte thee fanaten hebben wij een selectie van ultieme thee cadeaus samengesteld. Met deze cadeaus weet je zeker dat ze dagelijks gebruikt zullen worden en gegarandeerd een succes zullen zijn!

Onze tip!

Een luxe houten theedoos waarbij je zelf een naam of tekst kan laten graveren! Daarnaast kan je zelf een mooie illustratie kiezen. Een waanzinnig leuk cadeau voor de echte theeleut dus!

Onze tip!

Een luxe houten theedoos waarbij je zelf een naam of tekst kan laten graveren! Daarnaast kan je zelf een mooie illustratie kiezen. Een waanzinnig leuk cadeau voor de echte theeleut dus!

Diverse theesmaken

Laten we van start gaan met het meest voor de hand liggende thee cadeau: de thee zelf! Weet je of de ontvanger houdt van zoete- en fruitige theesmaken of gaat de voorkeur juist uit naar kruidige theeën? Je kunt bijvoorbeeld een pakje van zijn/haar favoriete smaak cadeau geven of de ontvanger verrassen met een bijzondere smaak die hij/zij waarschijnlijk nog niet kent.

Hoewel je verschillende theesmaken kunt vinden in het schap van de supermarkt, zijn er ook leuke premium theewinkels waar je losse thee kunt kopen of zelfs zelf kunt samenstellen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij Four Leaves. Hier kun je een scala aan heerlijke smaken ontdekken. Kies een aantal lekkere smaken uit en presenteer ze in een mandje. Zo ziet het cadeau er meteen gezellig uit!

Groene vingers? Verras met een thee plant

Heeft de ontvanger ook een passie voor tuinieren en een liefde voor thee? Dan is er niets leukers dan een thee plant cadeau te geven! Denk bijvoorbeeld aan kamille, munt of citroenmelisse. Deze plantjes zijn verkrijgbaar bij diverse tuincentra en brengen een stukje groen en heerlijke smaken in huis.

Theemok cadeau geven

Wat is er nou leuker dan een opvallende, funky of gepersonaliseerde theemok? Kies bijvoorbeeld voor stijlvolle mokken die passen bij het interieur en de inboedel van de ontvanger of ga juist voor een opvallende en grappige mok.

Warmtegevoelige mokken

Wil je een extra vleugje magie toevoegen aan het thee drinken? Ga dan voor een warmtegevoelige mok! Wanneer de mok leeg is, is deze zwart, maar wanneer je er een warme vloeistof in giet, komt er ineens een afbeelding naar voren. Een theeliefhebber die dol is op Bob Ross? Say no more. Daarnaast kan je ook via YourSurprise je eigen warmtegevoelige theemokken ontwerpen en zelf een afbeelding toevoegen.

Theeworkshops, proeverijen en high tea

High thea met alpaca's

Voor een echt unieke ervaring kun je overwegen om een high tea met alpaca’s cadeau te geven! Steeds populairder geworden, bieden verschillende boerderijen en alpacafokkerijen high tea-ervaringen aan waarbij je kunt genieten van heerlijke thee en lekkernijen terwijl je omringd bent door de alpaca’s. Neem eens een kijkje bij de opties bij de Alpaca Eco Farm.

Zelf een theeproeverij samenstellen

Waarom zou je ergens anders naartoe gaan als je jouw eigen theeproeverij kunt organiseren? Stel een uniek proefpakket samen en geef het als cadeau! Verzamel de meest verrassende en smaakvolle theesoorten die je kunt vinden. Denk aan exotische blends, fruitige infusies en kruidige melanges. Vul het pakket aan met bijpassende snacks zoals chocolade, koekjes of hartige snacks. Stop ook een notitieboekje in het pakket om je bevindingen en scores te noteren.

Thee gadgets & accessoires

Voor de theeliefhebber die dol is op leuke extraatjes zijn er allerlei toffe gadgets en accessoires te vinden. Wat dacht je van grappige thee-ei in de vorm van schattige beestjes of een leuk theepotje? En heb je wel eens gedacht aan mooie theekopjes met bijpassende schoteltjes? Daarnaast zijn er handige dingen zoals theezeven en -filters die het zetten van thee een stuk makkelijker maken. Ook superhandig zijn de thee thermosflessen, ideaal voor onderweg. Met al deze leuke spulletjes wordt theedrinken pas echt een feestje!

Thee on the go!

Thee on the go cadeautjes zijn perfect voor degenen die altijd onderweg zijn maar toch willen genieten van een lekker kopje thee. Een handige optie is om theezakjes met individueel verpakte porties mee te nemen, zodat je ze gemakkelijk in je tas kunt stoppen. Daarnaast zijn er speciale thermosflessen verkrijgbaar die je thee lang warm houden, ideaal voor lange reizen of drukke dagen. 

Mandje met thee cadeau geven

Wil je jouw thee cadeau feestelijk presenteren? Vul dan een mandje met allerlei leuke theeën en accessoires cadeau. Scoor bij de Action, Xenos of Hema een mandje of kratje en vul deze met leuke producten uit de lijst hierboven. Versier de mand met cellofaanfolie, lintjes en een persoonlijk kaartje om het helemaal af te maken. Bekijk ook de inspiratie manden hieronder!

Bubble tea set cadeau geven

Als je een cadeau zoekt voor iemand die dol is op thee en ook bubble tea lekker vindt, dan kun je een mix van theeën geven die perfect zijn voor bubble tea. Denk aan smaken die goed samengaan met de zoetheid van bubble tea, zoals fruitige of bloemige thee. Voeg ook wat tapioca parels, bubble tea rietjes en een handleiding voor thuis bubble tea maken toe.

Veelgestelde vragen over thee cadeaus

Wat geef je een theeleut?

Voor een echte theeleut is een lekker assortiment theeën, een paar toffe mokken en een handige thee-ei echt top! En als je echt wilt uitpakken, kun je zelfs denken aan een theeplant of een vet uitje zoals high tea’en met alpaca’s voor een cadeautje om nooit te vergeten!

Wat doe je in een theepakket?

In een theepakket stop je allemaal lekkere theeën, gezellige mokken en misschien wat leuke extra’s zoals een theezeefje. Kies voor lekkere snacks die de ontvanger vaak bij de thee neemt of juist een extra luxe snack zoals bonbons of luxe koeken.

Waar kan ik premium thee vinden om cadeau te geven?

Je kunt premium thee vinden in gespecialiseerde theewinkels, luxe supermarkten, of online theeboetiekjes, waar je veel verschillende soorten opties kan vinden.

Wat zijn leuke accessoires om bij een thee cadeau te geven?

Leuke accessoires om bij een thee cadeau te geven zijn onder andere mooie theekopjes, een elegante thee-infuser of theepot, een potje met hoogwaardige honing en eventueel een lekkere luxe snack.