Je bekijkt nu Brievenbus cadeau ideeën om te verrassen op afstand

Brievenbus cadeau ideeën om te verrassen op afstand

  • Leestijd:10 minuten gelezen
  • Bericht auteur:
  • Laatste wijziging in bericht:23 maart 2024

Vandaag duiken we in een bijzondere categorie die de harten van velen heeft veroverd: een brievenbus cadeau. Misschien heb je er al eens van gehoord, maar wat zijn brievenbus cadeaus nu eigenlijk?

Brievenbus cadeautjes zijn kleine verrassingen die, de naam zegt het al, perfect door de brievenbus passen. Het zijn pakketjes die je bij iemand thuis kunt laten bezorgen, zonder dat de ontvanger daarvoor thuis hoeft te zijn. Denk aan vrolijke doosjes, kleurrijke enveloppen of zelfs vrolijke zakjes, gevuld met een verrassende, leuke óf lekker inhoud.
Wat deze cadeautjes zo speciaal maakt, is hun veelzijdigheid.

Of je nu een verjaardag wilt vieren, iemand wilt bedanken of gewoon zomaar een glimlach op iemands gezicht wilt toveren, er is altijd wel een brievenbus cadeau dat perfect bij de gelegenheid past. Bovendien zijn ze er in allerlei thema’s en stijlen, waardoor je eindeloos kunt variëren en je creativiteit de vrije loop kunt laten.

Onze tip!

Een brievenbuspakketje met 6 heerlijke smaken brownies en een kopje zoete rooibos thee.  In het pakketje zitten onder andere brownies in de smaken karamel zeezout, oreo en kokos framboos. Om je vingers bij af te likken dus!

Ook leuk: je kan nog een gratis kaartje toevoegen voor een persoonlijke boodschap!

Onze tip!

Een brievenbuspakketje met 6 heerlijke smaken brownies en een kopje zoete rooibos thee. Om je vingers bij af te likken dus!

Verras iemand met kleine cadeautjes per post

Soms zijn het de kleine dingen die een groot verschil maken. Een onverwacht cadeautje dat door de brievenbus valt, kan iemands dag zoveel mooier maken. Dat is precies waar brievenbus cadeaus om draaien: het verspreiden van vreugde en het laten zien dat je aan iemand denkt, zelfs als je niet fysiek aanwezig kunt zijn.

Daarnaast bieden brievenbus cadeaus de mogelijkheid om creatief te zijn. Je kunt een cadeau personaliseren en aanpassen aan de interesses en voorkeuren van de ontvanger. Zo kun je laten zien dat je echt aandacht hebt besteed aan het uitkiezen van iets bijzonders. Dit persoonlijke tintje maakt het cadeau des te waardevoller en laat de ontvanger zich extra speciaal voelen.

Voordelen van een brievenbus cadeau

Brievenbus cadeaus hebben een scala aan voordelen die ze zo geliefd maken bij zowel verzenders als ontvangers. Ten eerste is er het gemak. De ontvanger hoeft tijdens de bezorging niet thuis te zijn. Daarnaast zorgen brievenbus cadeaus voor een element van verrassing. De ontvanger weet vaak niet wat er in de envelop of het doosje zit, waardoor het uitpakken een spannende en vreugdevolle ervaring wordt.

Brievenbus cadeau bestellen of kopen

Maar waar vind je deze brievenbus cadeaus nou? Gelukkig zijn er tal van online winkels die gespecialiseerd zijn in het verzenden van deze kleine verrassingen. Denk bijvoorbeeld aan Greetz, Bloompost of Verwenboxen. Met een paar klikken kun je het perfecte cadeau vinden en het rechtstreeks naar de gelukkige ontvanger laten sturen. Je hoeft je geen zorgen te maken over inpakken, verzenden of bezorgen – alles wordt voor je geregeld!

Daarnaast zijn er ook steeds meer fysieke winkels die kant-en-klare brievenbuspakketten verkopen. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij het assortiment van de HEMA.

Zelf een brievenbus cadeau maken

Niets is zo persoonlijk als het zelf maken van een brievenbus cadeau. Of het nu gaat om het maken van handgemaakte kaarten, het samenstellen van een gepersonaliseerd verzorgingspakket of versturen van eigengebakken koekjes, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Dus haal je knutselspullen tevoorschijn en ga aan de slag om een persoonlijk en bijzonder brievenbus cadeau te creëren dat een blijvende indruk achterlaat!

Zelf een brievenbus cadeau maken? Volg ons stappenplan:

  1. Kies een idee of thema.
  2. Kies en koop/bestel de cadeautjes
  3. Verzamel materialen
  4. Vullen
  5. Verpakken en beschermen
  6. Verzenden!

Stap 1: Kies een idee of thema

Denk na over het soort brievenbus cadeau dat je wilt maken. Wil je bijvoorbeeld een bepaald thema aanhouden of wil je een verzameling van losse cadeautjes geven waar de ontvanger blij van wordt?

Stap 2: Kies en koop/bestel de cadeautjes

Nu je een idee hebt voor je brievenbus cadeau, is het tijd om de bijpassende cadeautjes te kiezen en aan te schaffen. Denk na over de voorkeuren en interesses van de ontvanger en zoek naar kleine items die daarbij passen. Dit kunnen bijvoorbeeld mooie sleutelhangers, geur theelichtjes, theeën, lekkernijen, droogbloemen of zelfs mini-boeken zijn. Bekijk ook onze cadeau ideeën onderaan deze blog.

Stap 3: Verzamel materialen

Zorg ervoor dat je alle benodigde materialen bij de hand hebt. Dit kan variëren afhankelijk van je gekozen idee, zoals gekleurd papier, linten, stickers, foto’s, lijm, schaar. Vergeet ook uiteraard het doosje zelf niet te kopen. Brievenbusdoosjes kan je bij de meeste winkels met een postkantoor wel kopen. Uiteraard kan je ook online een kijkje nemen.

Stap 4: Vullen

Laat je creativiteit de vrije loop en begin met het vullen van je brievenbus cadeau. Begin indien gewenst met een laagje vulpapier of papierkrullen. Leg daarna de cadeautjes in het doosje. Leg hier bovenop jouw handgeschreven kaart. Let er wel op hoe jouw verzenddoos opent, zodat je je indeling hierop kan aanpassen.

Stap 5: Verpakken en beschermen

Zorg ervoor dat je het cadeau stevig verpakt, zodat het goed beschermd is tijdens het verzenden. Bescherm breekbare cadeautjes door deze ‘vast te klemmen’ tussen de andere cadeautjes of door deze te verpakken in bubbeltjesplastic.

Stap 6: Verzenden!

Nu is het tijd om het pakketje te verzenden! Ga naar jouw lokale postkantoor om jouw brievenbuspakket af te geven. Mocht je het prettig vinden, dan kan je ook een Track & Trace code aanvragen bij het versturen van jouw pakketje. Zo kan je precies in de gaten houden wanneer de ontvanger jouw brievenbus cadeau krijgt!

Voorbeelden van kleine cadeautjes

Hier zijn nog enkele andere voorbeelden van kleine cadeautjes die perfect passen in een brievenbus cadeau:

  • Sleutelhangers met een persoonlijke touch, zoals initialenbedels of mini-fotolijstjes.
  • Geurtheelichtjes in diverse heerlijke geuren om een fijne sfeer te creëren.
  • Kleine notitieboekjes met inspirerende quotes.
  • Verzorgingsproducten in handige reisformaten, zoals lippenbalsem of handcrème.
  • Kleine puzzels of spelletjes om de ontvanger te vermaken.
  • Mini-boeken met inspirerende verhalen of quotes.
  • Lekkernijen zoals chocolaatjes, koekjes of theeën.
  • Decoratieve items zoals kleine plantjes, droogbloemen of kunstwerkjes.

Brievenbus cadeau personaliseren

Het personaliseren van een brievenbus cadeau voegt een extra vleugje betekenis en genegenheid toe aan het geschenk. Er zijn verschillende manieren om een brievenbus cadeau te personaliseren en het echt uniek te maken.
Begin met het toevoegen van een handgeschreven briefje of een gepersonaliseerde kaart met een persoonlijke boodschap. Je kunt ook leuke foto’s of polaroids toevoegen die speciale momenten delen of herinneringen oproepen.

Veelgestelde vragen over brievenbus cadeaus

Hoe werkt het verzenden van een brievenbuscadeau?

Wanneer je een eigengemaakt brievenbuscadeau wilt versturen, kies je eerst iets dat in een brievenbus past, zoals een kaart, een klein boekje of zelfs wat chocolaatjes. Daarna pak je het mooi in, schrijf je het adres van de ontvanger erop en breng je het naar het postpunt zoals de Bruna of Primera. Zij berekenen de prijs van het opsturen van het pakketje. Een voordeel is dat een pakketje die door de brievenbus past een stuk goedkoper is dan een groter pakket!

Wat zijn enkele populaire brievenbuscadeau-ideeën?

Enkele populaire brievenbuscadeau-ideeën zijn gepersonaliseerde kaarten, handgemaakte zeepjes en bruisballen voor in bad, en kleine boekjes of notitieboekjes. Andere opties zijn bijvoorbeeld thee- of koffieproeverijen, mini-puzzels of zelfs kleine planten of bloemenzaadjes. Kijk gerust eens rond bij de opties op deze pagina.

Kan ik een brievenbuscadeau rechtstreeks naar de ontvanger sturen of moet het eerst naar mij worden gestuurd?

Ja, je kunt een brievenbuscadeau rechtstreeks naar de ontvanger sturen zonder het eerst naar jezelf te laten sturen. Bij het plaatsen van je bestelling kun je meestal het adres van de ontvanger invoeren als het bezorgadres, waardoor het cadeau direct naar hen wordt verzonden. Dit bespaart tijd en moeite, vooral als je het cadeau als verrassing wilt versturen.

Kan ik een persoonlijk bericht toevoegen aan een brievenbuscadeau?

Bij kant-en-klare brievenbuscadeaus kan je vaak een persoonlijk bericht toevoegen op een kaartje. Als je het pakketje zelf maakt, kan je gewoon zelf een leuke kaart in het pakketje stoppen met een mooie boodschap.

Zijn er speciale verpakkingen nodig voor brievenbuscadeaus?

Niet per se! Voor brievenbuscadeaus zijn vaak geen speciale verpakkingen nodig, zolang het item plat genoeg is om door de gleuf van een standaardbrievenbus te passen. Tip: bij een postpunt verkopen ze vaak specifieke brievenbuspakketjes, zo weet je zeker dat je goed zit!  Het kan ook helpen om het cadeau goed te beschermen met bubbeltjesplastic of ander verpakkingsmateriaal.