Je bekijkt nu 10x afscheidscadeau voor een collega die met pensioen gaat

10x afscheidscadeau voor een collega die met pensioen gaat

  • Leestijd:7 minuten gelezen
  • Bericht auteur:
  • Laatste wijziging in bericht:23 maart 2024

Wanneer een collega met pensioen gaat, is dat een speciale gelegenheid die je niet zomaar voorbij kunt laten gaan zonder een geweldig afscheidscadeau voor je collega. Het is een tijd om terug te kijken op alle geweldige momenten die je samen hebt beleefd én om vooruit te kijken naar de nieuwe avonturen die komen gaan. Daarom hebben we een lijst samengesteld met 10 perfecte afscheidscadeaus om je collega te verrassen en te laten zien hoeveel ze voor je betekenen. Lees snel verder!

Waarom een speciaal afscheidscadeau voor een collega die met pensioen gaat?

Waarom zou je eigenlijk de moeite nemen om een speciaal cadeautje te vinden voor die ene collega die met pensioen gaat? Het pensioen van een collega is als het afsluiten van een belangrijk hoofdstuk in hun leven. Voor beide kanten kan het een emotioneel moment zijn om afscheid van elkaar te nemen, zeker als de persoon al een tijdje bij het bedrijf werkt. Het is dus dé perfecte kans om voor de laatste keer je waardering te laten zien, een beetje dankbaarheid uit te spreken, en natuurlijk om een mooie herinnering mee te geven. En hoe kun je dat beter doen dan met een speciaal afscheidscadeautje?

Onze tip!

In dit ‘Uitzwaaiboek’ van Font of You kunnen jullie alle mooie herinneringen en wensen bundelen in één bijzonder boek. Laat al je collega’s hun verhalen en succeswensen delen, compleet met complimentenpagina’s en 2 gratis knipkaartjes voor een extra persoonlijke touch.

Onze tip!

In dit ‘Uitzwaaiboek’ kunnen jullie alle mooie herinneringen en wensen bundelen in één bijzonder boek. Compleet met succeswensen en complimenten.

Hoe kies je het juiste cadeau?

Nou, nu je weet waarom een speciaal afscheidscadeau zo belangrijk is, kunnen we eens kijken naar de volgende stap: hoe kies je eigenlijk het juiste cadeau? Het kan best een uitdaging zijn om iets te vinden dat perfect past bij de persoonlijkheid en interesses van je collega.

Begin met het overwegen van hun persoonlijke voorkeuren. Denk aan de dingen waar ze van houden, hun hobby’s, hun favoriete boeken of films, en zelfs hun droomreizen. Door dit in gedachten te houden, kun je cadeau-ideeën bedenken die echt bij hen passen.

Is hij of zij van plan om meer tijd te besteden aan reizen, tuinieren, koken of misschien vrijwilligerswerk? Het cadeau kan aansluiten bij de nieuwe avonturen die hen te wachten staan na hun pensionering. Maak je daarnaast niet druk wanneer het budget wat beperkt is, de gedachte erachter is vaak veel meer waard dan de prijs.

Top 10 afscheidscadeaus voor een collega die met pensioen gaat

Laten we nu overgaan naar het leukste gedeelte: de top 10 afscheidscadeaus voor een collega die met pensioen gaat. Weet je nog niet zo goed wat je jouw (bijna ex-)collega cadeau moet geven? Deze lijst is samengesteld zodat je voor elke collega wel iets passends kunt vinden.

  • Een eigen samengestelde mand met producten die jullie aan hem of haar doen denken: Denk bijvoorbeeld aan leuke foto’s samen, zijn of haar favoriete drankje op werk of wellicht zelfs een klein souvenirtje van kantoor.
  • Een bon voor een ervaring: Help je collega om te ontspannen en te genieten van de vrije tijd voor een mooie bon aan te bieden. Deze kan je collega zelf inzetten voor een activiteit naar keuze.
  • Een abonnement op een hobbyclub: Als je weet dat je collega van schilderen, tuinieren, koken of een andere hobby houdt, geef dan een lidmaatschap voor een bijpassende club of cursus cadeau.
  • Een gepersonaliseerde mok of pen: Een mok met een grappige of persoonlijke boodschap, of een pen met hun naam erop gegraveerd of een leuke foto van jullie team, kan dagelijkse herinneringen zijn aan hun tijd op kantoor.
  • Een pensioen-survivalkit: Stel een leuke overlevingskit samen met items zoals een humoristisch boek over pensionering, comfortfood, en eventueel een stressbal voor de eerste dagen van ontspanning.
  • Boeken die gaan over pensionering: Zoals bijvoorbeeld ‘Niks geraniums’ of ‘Welverdiend – Vrolijke uitspraken over pensioen’.
  • Een wellness pakket: Help je collega om te ontspannen en tot rust te komen met een luxe wellnesspakket met geurkaarsen, badzout en massageoliën.
  • Een cadeau die aansluit bij zijn/haar hobbies: Is de gepensioneerde gek op tuinieren? Geef dan tuinaccessoires of plantjes cadeau. Is koken meer hun ding? Denk eens aan een kookboek of een kookworkshop.
  • Een persoonlijk kunstwerk: Denk bijvoorbeeld aan een prachtig schilderij óf laat juist een karikatuurtekenaar een grappige tekening maken van je collega in hun werkomgeving.
  • Een gepersonaliseerde puzzel: Laat een foto van het team omzetten in een puzzel, zodat je collega deze in alle rust kan oplossen en herinneringen kan ophalen.

Kortom, het vinden van het perfecte afscheidscadeau voor een collega die met pensioen gaat, is een mooie kans om je waardering te uiten en herinneringen te delen.

Het maakt het afscheid extra speciaal en laat zien hoeveel je collega betekent voor het team. Het maakt niet echt uit of je iets heel persoonlijks, een cool avontuur of iets creatiefs kiest. Wat telt, is dat het cadeau past bij wat je collega leuk vindt en dat het hen eraan herinnert hoe geweldig ze zijn!

Kaartje erbij?

Veelgestelde vragen over pensioen cadeaus voor een collega

Wat koop je voor iemand die met pensioen gaat?

Voor iemand die met pensioen gaat, kun je denken aan een gepersonaliseerd cadeau, een ervaring zoals een weekendje weg, of iets dat past bij hun nieuwe hobby’s of interesses, zoals een boek of een tuinset. Het belangrijkste is om iets te kiezen dat hun inzet waardeert, wat bij hen past en iets om hun pensioen mee te vieren.

Wat zet je op de kaart als iemand met pensioen gaat?

Op de kaart voor iemand die met pensioen gaat, kun je iets schrijven dat persoonlijk en hartelijk is. Tip: koop een grote kaart waar alle collega’s zelf een eigen bedankje kunnen opschrijven. Enkele ideeën zijn:

  • “Geniet van je pensioen! Je hebt het verdiend na al die jaren hard werken.”
  • “Bedankt voor al je toewijding en inspiratie. We zullen je missen!”
  • “Moge je pensioen gevuld zijn met avonturen, ontspanning en gelukkige herinneringen.”
  • “Het is tijd om te relaxen en te genieten van het leven. Fijne pensioenperiode gewenst!”
  • “Bedankt voor de geweldige herinneringen en mooie tijd. Het beste voor je pensioen!”

Wat zijn enkele creatieve ideeën voor een groepscadeau voor een collega die met pensioen gaat?

Een creatief groepscadeau voor een collega die met pensioen gaat is altijd een leuk idee! Denk bijvoorbeeld aan een gepersonaliseerd fotoboek met herinneringen, een samengesteld kookboek met favoriete recepten van collega’s, of een gezamenlijk reispakket met cadeaubonnen en reisaccessoires. Een ander idee is een boom of plant als symbool van groei en verandering, met persoonlijke boodschappen van het team.

Hoe kan ik een persoonlijk tintje toevoegen aan een pensioencadeau voor een collega?

Denk aan het schrijven van een kaart met boodschappen van iedereen, het kiezen van een cadeau dat echt bij de persoonlijkheid of hobby’s van je collega past, of het laten graveren van het cadeau met een speciale boodschap. Je kunt ook een fotoboek maken met allemaal herinneringen aan jullie tijd samen op het werk.