Je bekijkt nu Kerst op afstand: 10x feestelijk cadeau per post

Kerst op afstand: 10x feestelijk cadeau per post

  • Leestijd:7 minuten gelezen
  • Bericht auteur:
  • Laatste wijziging in bericht:26 april 2024

Stel je voor: de kersttijd is hier! Sneeuwvlokken dwarrelen, lichtjes fonkelen, en de magie van kerst hangt in de lucht. Maar wat als je geliefden ver weg zijn en je niet persoonlijk kunt zijn? Geen zorgen, want vandaag hebben we een geweldige manier om tóch de kerstvreugde te delen: een cadeau per post!

Onze tip!

Een brievenbuspakketje met 6 heerlijke smaken brownies en een kopje zoete rooibos thee.  In het pakketje zitten onder andere brownies in de smaken karamel zeezout, oreo en kokos framboos. Om je vingers bij af te likken dus!

Ook leuk: je kan nog een gratis kaartje toevoegen voor een persoonlijke boodschap!

Onze tip!

Een brievenbuspakketje met 6 heerlijke smaken brownies en een kopje zoete rooibos thee. Om je vingers bij af te likken dus!

Kerst op afstand vieren

Het vieren van kerst is altijd een speciale tijd van het jaar, waarin we samen willen zijn met onze geliefden. Maar soms kunnen afstanden, drukke schema’s of onverwachte omstandigheden ons ervan weerhouden om fysiek bij elkaar te zijn tijdens de feestdagen. Gelukkig betekent kerst vieren op afstand niet dat je de ander niet kan verrassen. Je kan het zien als een kans om te laten zien hoeveel je om iemand geeft, zelfs als je niet bij elkaar kunt zijn met kerst.

De voordelen van een cadeau per post laten bezorgen

Cadeaus per post laten bezorgen tijdens de feestdagen heeft zo zijn voordelen. Het is superhandig, en daar houden we van, vooral als we geen tijd hebben om naar de winkel te rennen en cadeaus in te pakken. Met een paar klikken op je computer of telefoon kun je een attent en feestelijk cadeau uitzoeken en rechtstreeks naar de deur van je geliefde sturen, waar ze zich ook bevinden. Wanneer je wél wat meer tijd hebt om zelf cadeautjes te shoppen, maar helaas niet bij elkaar kan zijn met kerst, dan kan je ook zelf een cadeaubox maken en opsturen. Denk bijvoorbeeld aan een doos vol met kerstachtige snacks of juist een brievenbuscadeau zodat de ontvanger niet voor het pakketje thuis hoeft te blijven. Laten we snel naar alle ideeën gaan!

10 feestelijke cadeau ideeeën om per post te versturen

We hebben 10 sprankelende en feestelijke cadeaus verzameld die perfect zijn om per post te versturen.

  • Zelfgemaakte koekjes: Bak wat heerlijke koekjes en verstuur ze in een mooi verpakte doos. Ook leuk om een pakket te vullen met kerstkoekjesvormen en bakmix.
  • Kerstthee of koffiepakketje: Stuur een selectie van feestelijke thee- of koffiesoorten én vul eventueel aan met lekkere bijpassende snacks
  • Kerstversieringen: Kleine kerstballen, slingers of andere decoraties om hun huis op te fleuren. Tip: personaliseer je eigen kerstbal.
  • Maak een eigen kerstbox: Gevuld met spullen voor warme chocolademelk, een kerstmok, warme sokken en heerlijke snacks.
  • Gepersonaliseerde kalender voor het nieuwe jaar: Praktisch én ook nog een leuk persoonlijk geschenk.
  • Mini wijn- of bierproeverij: Stuur een selectie van mini flesjes en bijpassende snacks om te proeven.
  • Boek van hun favoriete auteur: Tip: dunne boeken kunnen ook als brievenbuspakket worden verstuurd!
  • Spelletjes en puzzels: Om te spelen tijdens de gezellige kerstavonden.
  • Filmavond brievenbuscadeau: Vul een brievenbusdoosje met een waardebon voor een streamingsdienst of bioscoop, een zakje popcorn om in de magnetron te doen en heerlijk warme fluffy sokken. Perfect voor een filmavondje in de winter!
  • Escape room voor thuis: Leuk om met familie of vrienden te kunnen doen tijdens de kerstdagen.

Creatief jouw cadeau per post inpakken

De manier waarop je je cadeau inpakt, is net zo belangrijk als wat erin zit, vooral als je het per post verstuurt. Dus laten we creatief zijn! Pak je cadeau in met vrolijk kerstpapier, maak er een feestelijke strik omheen en voeg wat kerststickers of een persoonlijke touch toe. En als je zo’n handig brievenbuscadeautje stuurt, waarom zou je deze dan niet versieren? En denk aan een kerstkaart met een warme boodschap. Zo zorg je ervoor dat de ontvanger meteen dat leuke kerstgevoel krijgt. Dus, laat je creativiteit de vrije loop en maak het uitpakken van het cadeau een echt feestje voor je dierbare, zelfs als je op afstand bent.

Dus wat ga jij deze kerst sturen?

Dus, terwijl je je lijst met kerstcadeaus samenstelt, onthoud dat het niet altijd draait om het grootste of duurste geschenk. Het draait om het gebaar aan de mensen waar je om geeft. En als je dat cadeau dan ook nog eens mooi inpakt, wordt het een complete win-win. Geniet van de feestdagen, vier met liefde en stuur wat kerstmagie per post!

Inspiratie nodig om een kerstcadeaus voor mannen? Bekijk onze blog hier.

Veelgestelde vragen over kerst op afstand cadeau

Wat zijn enkele creatieve ideeën voor het geven van kerstcadeaus op afstand?

Voor kerstcadeaus op afstand kun je denken aan het sturen van kant-en-klare brievenbus cadeaus of zelf een brievenbus pakketje samenstellen. Kies voor kleine cadeautjes die passen in het kleine doosje. Daarnaast kan je natuurlijk ook online cadeautjes geven zoals een cadeaubon voor hun favoriete winkel.

Hoe kan ik ervoor zorgen dat het cadeau op tijd aankomt als ik het naar iemand op afstand stuur?

Om ervoor te zorgen dat het cadeau op tijd aankomt bij de ontvanger op afstand, verzend het ruim van tevoren, kies een verzendoptie met tracking, en laat de ontvanger duidelijk weten wanneer het pakketje verwacht kan worden. Tip voor als je een groter cadeau verstuurt: laat het pakket bezorgen in een pakketautomaat bij de ontvanger in de buurt. Vervolgens geef je de ophaalcode door en kan de persoon zelf eenvoudig het pakketje ophalen.

Hoe kan ik een persoonlijk tintje toevoegen aan een kerstcadeau dat ik op afstand verstuur?

Voeg bijvoorbeeld een leuke postkaart met een persoonlijke boodschap toe, kies gepersonaliseerde cadeautjes of pak het pakketje in in de lievelingskleuren van de ontvanger.

Welke cadeaus zijn geschikt voor mensen die Kerstmis alleen vieren dit jaar?

Voor mensen die kerst alleen vieren dit jaar, zijn cadeaus die comfort, ontspanning en zelfverwennerij bevorderen perfect. Denk aan een luxe badset, een abonnement op een streamingdienst als Netflix of Videoland of een boekenbon voor ontspannende avonden thuis. Wel graag iets samen doen deze kerst? Bekijk dan eens de opties om samen digitaal spelletjes, escape room of pubquiz te doen. Niet bij elkaar, maar wél samen!