Je bekijkt nu 12,5 jaar getrouwd: cadeau tips voor een koperen huwelijk

12,5 jaar getrouwd: cadeau tips voor een koperen huwelijk

  • Leestijd:8 minuten gelezen
  • Bericht auteur:
  • Laatste wijziging in bericht:5 mei 2024

Als je dit leest, betekent dat waarschijnlijk dat je ofwel binnenkort 12,5 jaar getrouwd bent, óf je voorbereidt om een prachtig koperen jubileum te vieren. Of misschien ben je hier gewoon om een beetje inspiratie op te doen. Dus, laten we duiken in en wat geweldige cadeau-ideeën ontdekken voor het koperen huwelijk.

Symboliek van een koperen huwelijk: 12,5 jaar getrouwd

Je vraagt je misschien af waarom het 12,5-jarig huwelijksjubileum het ‘koperen jubileum’ wordt genoemd. Nou, het draait allemaal om de symboliek van koper. Koper staat bekend om zijn duurzaamheid en flexibiliteit, net als een sterk huwelijk na al die jaren. Het symboliseert de veerkracht van een relatie en de warmte van de liefde die het stel met elkaar deelt.

Onze tip!

poster van sterrenhemel wedding day

Een prachtige poster die de sterrenhemel van de nacht van de bruiloft laat zien.

poster van sterrenhemel wedding day

Onze tip!

Een prachtige poster die de sterrenhemel van de nacht van de bruiloft laat zien. Met een speciale tool kan je de sterrenstand op basis van een specifieke locatie en datum terughalen.

12,5 jaar getrouwd cadeau ideeën met een koperen twist:

Nu komt het leuke gedeelte – cadeau-ideeën! We hebben een lijst samengesteld met fantastische geschenken die perfect passen bij een koperen huwelijk. Of je nu op zoek bent naar een traditioneel koperen geschenk, een eigentijdse twist, of iets persoonlijkers, we got your back!

Laten we beginnen met cadeaus waarbij we het koper van het koperen huwelijk terug laten komen:

  • Koperen/koperkleurige fotolijst: Verras het jubilerende paar met een mooie koperen fotolijst waarin hun mooiste herinneringen kunnen stralen.
  • Gepersonaliseerde koperen sieraden: Een uniek sieraad met een speciale gravure kan een blijvend aandenken zijn aan hun liefde.
  • Koperen vaas met bloemen: Een koperen vaas met een boeket bloemen is een klassiek cadeau dat altijd in de smaak valt.
  • Romantische koperen lantaarns: Creëer een sfeervolle avond met romantische koperen lantaarns en kaarsen.
  • Koperen sleutelhanger met gravure: Personaliseer een koperen sleutelhanger met hun initialen of een speciale boodschap.

Onze selectie koperen cadeaus

12,5 jaar getrouwd cadeau ideeën zónder koper

Het koperen huwelijks íéts minder letterlijk nemen? Dan hebben we hier een lijst met cadeaus die zeker geschikt zijn voor het stel dat 12,5 jaar getrouwd is.

  • Bos bloemen: Verras het stel met een prachtige bos bloemen om hun speciale dag op te fleuren en hun huis te vullen met kleur en geur.
  • Een spelletje om te spelen met twee: Breng wat extra plezier in hun relatie met een spel dat speciaal is ontworpen voor twee spelers. Het zal hun band versterken én goed voor de quality time samen.
  • Gepersonaliseerde producten: Zoals bijvoorbeeld een borrelplank of gegraveerde wijnglazen.
  • Bucketlistboek voor koppels: Geef het paar een “Bucketlistboek voor koppels” voor ideetjes om samen te gaan doen en om hun toekomstige avonturen samen te documenteren.
  • Luxe kaarsen of geurset: Een set geurkaarsen of diffusers kan een vleugje ontspanning in hun huis brengen.
  • Weekendje weg: Trakteer het jubilerende paar op een romantisch weekendje weg naar een plek die hen beiden dierbaar is.
  • Spa-arrangement: Geef ze een dagje verwennerij met een spa-arrangement, inclusief massages, gezichtsbehandelingen en andere wellness-ervaringen.
  • Luxe diner in een restaurant: Geef ze een avondje uit in een chique restaurant waar ze kunnen genieten van heerlijk eten en elkaars gezelschap.
  • Concert- of theaterkaartjes: Verras ze met kaartjes voor een concert, toneelstuk of theateroptreden van een artiest of show waar ze van houden.

Dus, daar heb je het, een lijst vol cadeau-ideeën voor dat speciale stel dat 12,5 jaar getrouwd is. Of het nu een romantisch uitje is, gepersonaliseerde cadeaus of gewoon een tastbaar aandenken, het belangrijkste is de liefde die je deelt en dat je aan ze denkt!

Een unieke ervaring cadeau geven

Een 12,5 jaar jubileum is niet niks! Daarom is het ook leuk om dit moment aan te grijpen en flink uit te pakken. Bijvoorbeeld met een wellness overnachting of een romantische cruisetocht. 

Veelgestelde vragen over koperen huwelijk cadeau

Wat geef je bij een koperen huwelijk?

Bij een koperen huwelijk, dat het 12,5-jarig jubileum viert, zijn traditionele cadeaus gerelateerd aan koper, zoals koperen decoratieve items, sieraden of gepersonaliseerde cadeautjes met een koperen tintje leuk om te geven. Bekijk eens onze opties in de blog hierboven!

Wat voor een feest is een koperen huwelijk?

Een koperen huwelijk is eigenlijk gewoon een feestje dat je houdt als je 12,5 jaar getrouwd bent. Je viert dan dat je al zo lang samen bent! Het idee erachter is dat koper een duurzaam metaal is, net zoals een huwelijk dat al 12,5 jaar standhoudt. Dus, net zoals koper, wordt het huwelijk steviger en sterker naarmate de tijd verstrijkt.

Hoeveel geld geef je als iemand 12,5 jaar getrouwd is?

Hoeveel je geeft als iemand 12,5 jaar getrouwd is, hangt af van verschillende dingen, zoals hoe goed je ze kent, hoeveel je kunt uitgeven en wat gebruikelijk is onder je vrienden en familie. De meeste mensen geven ergens tussen de €20 en €50, maar het gaat er vooral om dat het cadeau een teken is van je waardering en dat je blij voor ze bent!

Zijn er traditionele cadeaus die passen bij een koperen huwelijk?

Ja, bij een koperen huwelijk passen traditionele cadeaus die gerelateerd zijn aan koper. Denk aan koperen decoratieve items zoals vazen, beeldjes of fotolijsten. Ook sieraden van koper zijn een optie, zoals armbanden of kettingen. Tip: je kan ook prachtige satijnen bloemen in een koperen vaas cadeau geven.

Hoe kan ik een koperen huwelijkscadeau inpakken op een creatieve manier?

Je kunt een koperen huwelijkscadeau op een creatieve manier inpakken door koperkleurig inpakpapier te gebruiken en het te versieren met linten, strikken of kleine koperen decoraties. Een leuke touch kan zijn om een ​​persoonlijk bericht toe te voegen op een koperkleurig label of kaartje dat specifiek voor een 12,5 jaar huwelijk gemaakt is. Een andere optie is om het cadeau in een koperkleurige doos te verpakken en deze te versieren met linten en decoraties die bij het thema passen.

Koperen huwelijk cadeau ideeën op een rijtje!